, , , ,

Τα 7 Επίπεδα Σχέσεων: Απλές, Τοξικές, Καρμικές, Χειρώνιες, Ψυχικές, Ζωής, Δίδυμες Φλόγες

Η αιώνια ερώτηση από την οποία όλοι έχουμε περάσει: Πότε θα βρω το άλλο μου μισό; Η απάντηση είναι ποτέ, αν δεν ολοκληρωθείς πρώτη

Τα 7 Επίπεδα Σχέσεων: Απλές, Τοξικές, Καρμικές, Χειρώνιες, Ψυχικές, Ζωής, Δίδυμες Φλόγες

Η αιώνια ερώτηση από την οποία όλοι έχουμε περάσει: Πότε θα βρω το άλλο μου μισό; Η απάντηση είναι ποτέ, αν δεν ολοκληρωθείς πρώτη ή πρώτος εσύ. Η βιβλιογραφία – αρθρογραφία είναι πραγματικά ατελείωτη πάνω στην εν λόγω θεματολογία. Παρακάτω, ένα απόσταγμα γύρω από τους κύριους άξονες.

Στην πορεία της εξέλιξης είτε ως προσωπικότητα είτε ως ψυχή, συνεχώς θα συγχρονίζεσαι είτε με ανθρώπους που έχουν κομμάτια που σου λείπουν (και αντίστροφα), με ανθρώπους που έχετε κοινά, είτε με κάτι ενδιάμεσο. Όσο ολοκληρώνεσαι, αν ολοκληρώνεσαι και δε μένεις στάσιμος (έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω), τόσο μεγαλύτερο ματσάρισμα θα βιώνεις στις “συναντήσεις” σου.

Advertisment

Δεν αλλάζεις για τον άλλον, αλλάζεις για σένα. Το κλειδί είναι πως ανάλογα με το επίπεδο συνείδησης και συνειδητότητας, θα μπορείς να καταλαβαίνεις πόσο “ομοικραδάζεστε” με τον όποιο σύντροφο. Πόσο συμβατές δηλαδή είναι οι ενέργειές σας και οι συχνότητες που βρίσκεστε, ανάλογα το κάθε επίπεδο. Πόσο ταιριάζετε.

Σαν πρόλογος, και πολύ χοντρικά, οι πιθανές συνδέσεις (ή συνδυασμοί) μέσω ενός πρίσματος εσωτερισμού, θα σε βοηθήσουν να διακρίνεις γιατί συνδέεσαι με τον κάθε άνθρωπο. Δες είτε την αλήθεια του αν σου κάνει, είτε την αλληγορία του αν δε σου κάνει, και πάρε την ουσία:

1ο επίπεδο: Σας συνδέει μόνο ισχυρή σεξουαλικότητα (βαρυτικές σχέσεις) ή ανάγκες επιβίωσης, συμφέρον.

Advertisment

2ο επίπεδο: Ύπαρξη συναισθήματος, έρωτας, τρυφερότητα, ψυχολογικές ανάγκες, ανασφάλεια.

3ο επίπεδο: Ισχυρά εγώ, αίσθηση δύναμης είτε σαν ένωση είτε ως παιχνίδια εξουσίας μεταξύ σας.

4ο επίπεδο: Σταδιακή αποχώρηση του εγώ, βίωμα αγάπης, τάση ελευθερίας και ανιδιοτέλειας, σεβασμός και αποδοχή ατομικότητας.

5ο επίπεδο: Αυξημένη επικοινωνία σε πολλά επίπεδα, ακόμα και στο πνευματικό.

6ο επίπεδο: Αόρατος κόσμος ή και ισχυρές δυνατότητες υλοποίησης των ονείρων σας / στόχων.

7ο επίπεδο: Σύνδεση με Ανώτερα Πεδία, σταδιακή αποχώρηση της ατομικότητας, κοινή εργασία για την συλλογικότητα, τους συνανθρώπους, τον πλανήτη.

Το να μη χρειάζεσαι τίποτα, θα σου φέρει τα πάντα. Όσο λιγότερα χρειάζεσαι, τόσο περισσότερα θα έχεις. Όσο εξελίσσεσαι , τόσο θα αυξάνεται η εσωτερική σου αφθονία: α-φθονία, μη φθόνος για κάτι έξω από εσένα. Όσο η εσωτερική σου αφθονία αυξάνεται, τόσο θα οδηγείσαι σε εσωτερική πληρότητα. Η εσωτερική πληρότητα σε οδηγεί σε αυξημένη λάμψη και μαγνητισμό για αντίστοιχους ανθρώπους. Βέβαια, σε αυτή την πορεία, μειώνονται οι άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να έρθεις κοντά, αλλά αυξάνεται γεωμετρικά η ποιότητα σχέσης και το βάθος σύνδεσης σας.

Τι συναντήσεις λοιπόν μπορούν να σου προκύψουν σε αυτό το ταξίδι; Αρκετές. Και δεδομένης της πολυπλοκότητας του χαρακτήρα σου και αντίστοιχα του άλλου, καθώς και δεδομένης της εποχής που ζούμε με όλα τα χαρακτηριστικά της, ενδεχομένως να περάσεις από αρκετές. Εκτός αν έχεις την τύχη να συναντήσεις τον άνθρωπό σου από νεαρή ηλικία και μπορέσετε να παραμείνετε μαζί σε όλη την διαδρομή.

Αν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως κάθε συνάντηση έχει μια αρχή, ένα ενδιάμεσο, και ένα τέλος. Όταν ο κύκλος παύει να ανοίγει σε ποιότητα και όμορφες στιγμές, και φτάσει σε ένα μέγιστο σημείο το οποίο στη συνέχεια αρχίζει και φθίνει, εκεί σιγά σιγά πρέπει να τον κλείσεις. Τα σημάδια συνήθως φαίνονται από νωρίς. Και όσο τυφλώνεσαι από σχέσεις 1ου – 3ου επιπέδου, χάνεις χρόνο τόσο από την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, όσο και από έναν άλλο άνθρωπο που σε περιμένει κάπου στον κόσμο της συγχρονικότητας. Δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν, κι αν δε βλέπεις καθαρά, θα νομίζεις ότι μπορείς. Και θα προβάλλεις στον άλλον τον ιδεατό σου σύντροφο, που ίσως δεν είναι κομμάτι του ή της, ή δε μπορεί στη φάση που είναι να δει εκείνος ή εκείνη τι έχει μέσα του και μέσα της. Ακόμα ίσως δεν θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό, να μη πηγαίνεις από σχέση σε σχέση, ειδικά αν ο στόχος σου είναι μια σχέση αρμονίας. Οι άνθρωποι δεν είναι τραγούδια που ο DJ αλλάζει μιξάροντας το ένα με το άλλο. Χρειάζεται παύση, σιωπή, προκειμένου να καθαρίσεις και εγκεφαλικά και ενεργειακά, αλλά και να αφομοιώσεις τα μαθήματα που σου έδωσε η συνάντηση. Κι έτσι, να τιμήσεις και την συνάντηση, αλλά πρωτίστως και τον εαυτό σου. Όπως είχε πει κάποιος, η αγάπη είναι το ελιξήριο της ζωής, και οι σχέσεις έρχονται σαν τις πιο δυνατές αυτογνωσιακές εμπειρίες.

Τα 7 Επίπεδα των σχέσεων

1. Απλή Σχέση

Η πιο συνηθισμένη συνάντηση. Μια απλή, συνήθως ήρεμη και χλιαρή σχέση. Μπορεί απλά να θέλεις ή να έχεις ανάγκη μια παρέα. Τα μαθήματα εδώ συνήθως δεν είναι πολλά, και είναι μια σχέση που δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Εκτός αν είστε σε παρόμοια φάση που δεν αναζητάτε πολλά πράγματα, ή συμβιβάζεστε και έτσι κρατήσει. Τίποτα κακό σε αυτό, ο καθένας επιλέγει ό,τι του ταιριάζει, ό,τι τον ικανοποιεί και έχει διαφορετικούς στόχους σε κάθε τομέα της ζωής..

2. Τοξική – Βαρυτική σχέση

Σχέση που βασίζεται στα κατώτερα κέντρα κυρίως στο σεξουαλικό ή σε κάλυψη αναγκών και τραυμάτων. Συνήθως εμπλέκει παιχνίδια εξουσίας και δύναμης που ίσως εναλλάσσονται, αν και συνήθως κάποιος είναι από κάτω. Εδώ η φράση “ισότιμη σχέση” δεν υπάρχει. Τραύματα, κόμπλεξ ανωτερότητας ή κατωτερότητας, συμφέρον και όλα τα σχετικά κάνουν κυριολεκτικά πάρτι.

Δυσάρεστες καταστάσεις με ισχυρό όμως μαγνητισμό και ένα εκκρεμές που κινείται ανάμεσα στην απόλαυση και το άσχημο βίωμα με επίσης ισχυρό μαγνήτη την συνήθεια ή τον φόβο να μη μείνεις μόνος ή μόνη. Καλό θα ήταν από την συγκεκριμένη να πάρεις ότι είναι να πάρεις, να δώσεις ότι είναι να δώσεις και να φύγεις, γρήγορα. Όσο μένεις, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η προσκόλληση, και η επιστροφή στο κέντρο σου. Μη ξεχνάς ποτέ ότι ο άλλος σου συμπεριφέρεται όπως του επιτρέπεις. Κι όσο σε εγκαταλείπεις, τόσο ο άλλος θα αποκτά δύναμη πάνω σου.

3. Καρμική Σχέση

Συνάντηση που είτε καρμικά, αν πιστεύεις σε αυτό, είτε γήινα, είναι είτε γραφτό να συμβεί, είτε συγχρονικά εμπερικλείει πολλά μαθήματα και για τους δυο. Συνήθως τραβάει πολύ ενέργεια, αλλά με προσπάθεια μπορεί να σας γεμίζει. Λέγεται πως σε αυτές τις σχέσεις οι ψυχές έχουν ξαναζήσει σε άλλη ενσάρκωση με κάποια μορφή σύνδεσης και έχουν προσχεδιάσει την επαφή τους εδώ. Κύριοι λόγοι συνάντησης είναι:

– Να ζήσουν κάτι που έμεινε ανεκπλήρωτο
– Να επιλύσουν κάποια δυσαρμονία που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους,
– Για αλληλοβοήθεια στο ταξίδι της εξέλιξης, ή
– Για την εξυπηρέτηση κάποιου ειδικού σκοπού.

7-epipeda-sxesewn-aples-toxikes-karmikes-xeirwnies-psixikes-zwis-didimes-floges

4. Χειρώνια συνάντηση

Στην αστρολογία, ο Χείρωνας είναι το σημάδι που ξεκάθαρα βγάζει όποιο βαθιά πληγή ή ψυχικό τραύμα και βίωμα υπάρχει με σκοπό να γίνει αντιληπτό και να θεραπευτεί. Στην Ελληνική Μυθολογία (ή προϊστορία) ο Χείρωνας ως νόθος γιος του Κρόνου και της Φιλύρας ήταν ένας Κένταυρος (κεντούσε την αύρα) και σχετίζεται άμεσα με την θεραπεία.

Αυτές οι συναντήσεις είναι πάρα, πάρα πολύ έντονες καθώς βγάζουν στη φόρα και από τις δυο πλευρές ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, και συνήθως είναι καταστροφικές. Και καταστρέφουν τα οικοδομήματα που έχεις χτίσει για ένα σκοπό: Να βάλεις νέα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτίσεις μια καλύτερη, πιο αληθινή και πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού σου. Τα παλιά πλέον δεν σε εξυπηρετούν και κάπως πρέπει να γκρεμιστούν.

Η καταστροφή πλησιάζει μέχρι τον πυρήνα σου, αλλά αν δε μείνεις σε αυτήν,  δεν είναι μόνο η δυνατότητα θεραπείας που πλέον σου δίδεται, αλλά και η ανακάλυψη των κρυμμένων σου δυνάμεων. Δυνάμεων που γίνονται εμφανείς μόνο όταν χάσεις τα ψεύτικα περιβλήματα που ως τώρα είχες ντύσει την ψυχή σου για να την κρύβεις ή να την προστατεύεις από την σκοτεινή μεριά της ζωής. Αν αντέξετε και περάσετε μαζί στη θεραπεία, αυτή η συνάντηση μπορεί να μετατραπεί σε μία πολύ δυνατή και αρμονική καρμική σχέση, συντρόφου ζωής.

5 + 6. Αδελφή Ψυχή – Σύντροφος Ζωής

Εδώ μιλάμε πλέον για ψυχική οικογένεια. Το ερωτικό στοιχείο μπορεί να μην είναι απαραίτητο. Μπορεί να είναι μέλος οικογένειας, φίλος, φίλη, οτιδήποτε. Ακόμα και με άγνωστο, είναι σαν να γνωρίζεστε από την πρώτη ματιά. Η συνάντησή σας είναι μια προμνησία.

Αυτές οι συναντήσεις πλέον σε γεμίζουν ενέργεια. Και σταδιακά αν όχι από την αρχή, ακόμα κι αν περάσουν από μη αρμονικά στάδια, είναι πιο ομαλές πέραν από κάποιες αναταράξεις, και σας κάνουν και τους δύο καλύτερους. Ουσιαστικά προέρχεστε από το ίδιο ή πολύ παρεμφερές ενεργειακό υλικό. Το ταίριασμα είναι άμεσο και πολυεπίπεδο. Αυτές οι σχέσεις συνήθως ρέουν και αν είστε σε κοντινά επίπεδα συνειδητότητας τα μπλοκαρίσματα τα αφαιρείτε σχετικά εύκολα παρέα. Είτε σε φιλικό επίπεδο, είτε σε ερωτικό, αυτές οι σχέσεις μπορούν να κρατήσουν μια ζωή.

Μιλάμε για 4ο επίπεδο και άνω, πολύ δυνατό ματσάρισμα, βαθιά αγάπη, ελευθερία, συντροφικότητα, κοινή ή κοντινή πορεία. Και οι προηγούμενες σχέσεις αν υπάρχει ψυχική σύνδεση μπορούν να αναβαθμιστούν σε αυτό το επίπεδο. Απλά συνήθως επειδή είναι πολύ έντονες σαν εύφλεκτα / εκρηκτικά υλικά (εγωισμός, τραύματα, αυτοματισμοί), δεν έχουν την απαιτούμενη αντοχή στον χρόνο με την κατάλληλη και αμοιβαία εσωτερική εξέλιξη, προκειμένου να ηρεμήσουν οι ενέργειες – εντάσεις και να επέλθει η ένωση και η σταθερότητα της σύνδεσης.

7. Δίδυμες φλόγες – Δίδυμη Ψυχή

Κι εδώ πλέον η συζήτηση πάει σε άλλο επίπεδο. Ξεκινάμε με ένα από τα πιο γνωστά χωρία στο Συμπόσιο του Πλάτωνα: “Στην αρχή ο άνθρωπος ήταν ένα ον «σφαιρικό», με τέσσερα χέρια, τέσσερα πόδια και δύο πρόσωπα που κοιτάζαν προς αντίθετες κατευθύνσεις αλλά ενωμένα στην κορυφή, σχηματίζοντας ένα κεφάλι.” Αυτά τα όντα ήταν πανίσχυρα, και για λόγους ασφαλείας, ο Δίας τα έκοψε στη μέση, με τέτοιο τρόπο όπου πλέον η αναπαραγωγή τους θα γινόταν μόνο σαρκικά. Από τότε, μέσω του Έρωτα, το κάθε κομμάτι ψάχνει στην Γαία το άλλο του μισό, ώστε να ενωθούν και πάλι…

Στα Ανώτερα πεδία, εκτός του δίπολου (αρσενικό-θηλυκό, καλό-κακό και ούτω καθεξής) η ενέργεια λέγεται πως είναι ουδέτερη. Κατά την ενσάρκωση λοιπόν, η κεντρική ψυχή για να βιώσει την εμπειρία της ζωής, σπάει στους δύο πόλους. Όπως δηλαδή και στη Φύση η οποία την φιλοξενεί, σε θηλυκό και αρσενικό ως επί το πλείστον. Το πως αυτή η διδασκαλία εφαρμόζεται στο κομμάτι LGBTQ δε το γνωρίζω οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Θεωρώ όμως πως σε ενεργειακό / ψυχικό επίπεδο, ενδεχομένως να συμβαίνει.

Έτσι, δίδεται η εξήγηση αυτής της εσωτερικής αναζήτησης περί εύρεσης του άλλου μισού. Το παράδοξο είναι πως για να δημιουργηθεί και να “δέσει” ξανά αυτή η συγχρονικότητα σε βάθος χρόνου, πρέπει και τα δύο μισά, να έχουν γίνει ολόκληρα. Όπως ακριβώς περιγράφει ο Σίλβερσταϊν στο παραμύθι “Το Κομμάτι που Λείπει Συναντά το Μεγάλο Ο”.

Μία τέτοια συνάντηση μπορεί να έχει όλα τα προηγούμενα χαρακτηριστικά όλων των προηγούμενων σχέσεων, εκτός από της απλής. Είναι η σχέση που το “Που ήσουν τόσα χρόνια” εκδηλώνει την απόλυτη υπόστασή του.

Οι δίδυμες φλόγες άπαξ και συναντηθούν, συνήθως, όσες φορές και να ξαναδιασπαστούν στο γήινο επίπεδο, ο μαγνητισμός θα τις φέρνει πάλι κοντά. Ακόμα κι αν ενώ είναι “γραφτό” να ’ναι μαζί, αλλά δεν μείνουν τελικά μαζί, για όσους έχουμε βιώσει θάνατο κοντινού προσώπου, το συναίσθημα είναι πολύ κοντινό. Δεν μπορείς να την διαγράψεις, δεν μπορείς να την αντικαταστήσεις. Απλά μαθαίνεις να ζεις με αυτήν μέσα σου, ακόμα κι αν δεν είναι στη ζωή σου.

Όσο πιο έτοιμος και έτοιμη είσαι, τόσο πιο αρμονική θα είναι αυτή η συνάντηση και θα έχει αντοχή στον χρόνο. Διαφορετικά μέχρι να συμβεί αυτό, είναι σαν τα τρενάκια του λούνα παρκ: “rollercoaster”. Μιλάμε για σύνδεση σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτό προϋποθέτει ότι θα έχεις δουλέψει κάθε τραύμα, κάθε κόμπλεξ, κάθε αυτοματισμό και κάθε εγώ. Να γίνουμε τέλειοι σε αυτή τη ζωή ασφαλώς είναι αδύνατον. Εκτός της εξ’ ορισμού δυσκολίας, ακόμα κι αν αυτό συμβεί με κάποιο μαγικό τρόπο τότε δεν θα παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο με αυτό το σώμα.

Δε χρειάζεται να φτάσεις στην τελειότητα για να συναντήσεις την Δίδυμη φλόγα σου. Όμως για να την διατηρήσεις κοντά σου, πρέπει να είσαι από ένα επίπεδο και πάνω. Αυτό ισχύει και για τους δύο. Ένα επίπεδο στο οποίο θα μπορείς να αναγνωρίζεις τα ελαττώματά σου, τα ελαττώματα του άλλου, και θα είσαι σε θέση και να τα αποδεχτείς, αλλά και να τα δουλέψετε παρέα.

Αυτή η συνάντηση έχει τα φόντα να παράγει συνεχώς ενέργεια. Βαρετή στιγμή δεν υπάρχει. Ακόμα και η σιωπή έχει την ομορφιά της. Δεν υπάρχουν αμήχανες στιγμές. Η Δίδυμα φλόγα είναι ο απόλυτος καθρέφτης σου. Είναι η συνάντηση που σε βλέπεις μέσα της και μέσα του, οπότε δεν υπάρχει πια ο φόβος να εκτεθείς ή η διάθεση να κρυφτείς. Είναι αδύνατον. Θα σου τα δείξει όλα. Όλα σου τα θετικά, όλα σου τα αρνητικά. Κι έρχεται αρχικά για να σε κάνει να υπερβείς ό,τι σε κρατάει πίσω και κάτω, καθώς και να σου αναπτύξει ως καταλύτης ό,τι θετικό και μοναδικό είσαι και έχεις:

– Ζήλια, περιορισμός, απαιτήσεις παύουν να υπάρχουν. Τη θέση τους δίνουν στην καθαρή αγάπη και στην θέληση για εξέλιξη.

– Το εγώ πλέον δεν έχει φιλόξενο περιβάλλον για να παραμείνει μεταξύ σας. Σταδιακά, η ατομικότητα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο τελικός σκοπός της συνάντησης είναι η προσφορά. Αυτή η προσφορά με τον ένα τρόπο ή τον άλλον, σχετίζεται με την πλανητική αναβάθμιση στο κομμάτι που σας αναλογεί.

– Κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση.

– Νιώθετε ο ένας τον άλλον σαν το “σπίτι” σας.

– Οι συχνότητες είναι κοντινές και συνεχώς εξελισσόμενες, ενώ ο ομοιοκραδασμός είναι απόλυτος.

– Η λάμψη σας αυξάνεται, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

– Η εξωτερική εμφάνιση παύει να έχει πρωτεύον ρόλο καθώς ο μόνος δείκτης είναι το πως αισθάνεστε ο ένας κοντά στον άλλον, ακόμα και από απόσταση.

– Η σύνδεση σε κάθε διάσταση και επίπεδο είναι αναντικατάστατη.

– Η συμβατότητα είναι απόλυτη.

– Η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι παρόμοια.

– Η εξέλιξη και η πορεία είναι κοινή.

– Ο βαθμός παράδοσης είναι ένας από τους βασικού δείκτες σας. Είναι σαν δύο απόλυτα ενσυναισθητικοί να συναντώνται: βιώνουν ταυτόχρονα ό,τι βιώνει ο άλλος, με αποτέλεσμα το βίωμα να πολλαπλασιάζεται και σε βάθος και σε ένταση.

Όσο πιο παλιά η ψυχή, συνήθως, τόσο πιο δύσκολη είναι αυτή η συνάντηση. Γιατί; Διότι πρέπει να θυμηθείς ποιος και ποια είσαι, να περάσεις από όλα τα μυητικά στάδια πόνου ή μαθημάτων, να βρεις τον σκοπό σου, ώστε να μεγιστοποιήσεις την λάμψη την αυθεντικότητάς σου. Αυτή η λάμψη, θα αντηχήσει στην ύπαρξη δονητικά, και μόνο τότε σαν αντίλαλος, θα σου φέρει κοντά την Δίδυμη φλόγα, όπου θα σε αναγνωρίσει. Κι αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Μη περιμένεις κλεισμένος ή κλεισμένη μέσα σ’ ένα σπίτι. Βγες έξω στη ζωή, δούλεψε τις αρετές που θα σε οδηγήσουν στην καλύτερή σου εκδοχή.

Επίλογος

Κλείνοντας, όποια κι αν είναι η συνάντηση, να την τιμήσεις. Ας μη προκαλούμε άλλο πόνο στους γύρω μας. Αλλά ούτε και σε μας. Απόλαυση, αυτογνωσία, θεραπεία, εμπειρία. Ας μπει ένα τέλος στα καρμικά χρέη. Πάρε χρόνο ανάμεσα στις σχέσεις. Αφομοίωσε. Παρατήρησε από ποιο επίπεδο προέρχεται ο μαγνητισμός, η ανάγκη ή η προσκόλληση. Η βασική ευθύνη της κάθε συνάντησης, πέφτει σε εκείνον ή εκείνη που βρίσκεται σε υψηλότερο ή ευρύτερο επίπεδο συνειδητότητας. Δεν υπάρχει επένδυση, παρά μόνο όταν περιμένεις να πάρεις κάτι πίσω. Όταν δεν περιμένεις, αλλά ζεις αυθεντικά από το κέντρο σου, βιώνεις και αυθεντικά. Και εκτός από την απλή συνάντηση, τις υπόλοιπες δεν τις βρίσκεις αναζητώντας τες, αλλά πάντα σε βρίσκουν εκείνες.

Οι κύκλοι που δεν έχουν άλλο να προσφέρουν, οφείλουν να κλείνουν. Ιδανικά με αγάπη. Ο χρόνος ναι, είναι σχετικός, όμως μην τον σπαταλάς ανώφελα ή ανούσια. Και κάθε συνάντηση, σε οδηγεί σταδιακά στην ψυχοδυναμική Τριάδα:

– Ο πρώτος σκοπός, είναι η ατομική εμπειρία, το βίωμα.

– Ο δεύτερος, η ατομική και η από κοινού εξέλιξη.

– Και ο τρίτος, η συλλογική προσφορά.

Του να επιστρέψεις δηλαδή στην ύπαρξη, κάτι από αυτό που σου χάρισε. Πηγαίνοντάς την ένα βήμα παρακάτω, στο κομμάτι που σου αναλογεί, σαν μια μικρή σταγόνα στον Ωκεανό. Μια σταγόνα όμως που όσο μικρή κι αν είναι, το πιστεύεις δε το πιστεύεις, έχει τη δύναμη να προγραμματίσει δονητικά, ακόμη κι ολόκληρη τη Θάλασσα. Καλές, δυνατές και συνειδητές, “συναντήσεις”.

Τα 7 Επίπεδα Σχέσεων: Απλές, Τοξικές, Καρμικές, Χειρώνιες, Ψυχικές, Ζωής, Δίδυμες Φλόγες

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
4 χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε τοξική σχέση
5 φράσεις που χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστές για να σας χειραγωγήσουν όταν διαφωνείτε
Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση