, , , , , , , , ,

Τροφές για την καλύτερη λειτουργία του ήπατος

Δείτε ορισμένες τροφές που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του ήπατος και εντάξτε τις στη διατροφή σας.

Τροφές για την καλύτερη λειτουργία του εντέρου

Το συκώτι είναι το κεντρικό χημικό εργαστήριο του σώματός μας και παίζει έναν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό. Η πιο σημαντική μεταβολική λειτουργία του ήπατος είναι η αποτοξίνωση, η απενεργοποίηση και η απόρριψη των τοξικών χημικών, των φαρμάκων και των ορμονών, τόσο αυτών που παράγονται από το σώμα όσο και αυτών που προέρχονται από εξωτερικές πηγές.

Δείτε, λοιπόν, ορισμένες τροφές που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του ήπατος και εντάξτε τις στη διατροφή σας:

Advertisment

Σταυρανθή λαχανικά

Η συγκεκριμένη κατηγορία λαχανικών, όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, βοηθούν το συκώτι να αποβάλει τις τοξίνες και τις χημικές ουσίες που προσλαμβάνει ο οργανισμός.

Φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά, όπως το λάχανο, βοηθούν ώστε το συκώτι να καταπολεμήσει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών και άλλων τοξικών ουσιών.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μία από τις κυριότερες τροφές που συντελούν στην ενίσχυση της λειτουργίας του ήπατος λόγω της αλισίνης, μια ουσία του σκόρδου πολύ δραστική και ευεργετική για τον οργανισμό.

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και αμινοξέων, ουσίες που βοηθούν σημαντικά στην αποτοξίνωση του συκωτιού.

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι περιέχει ενώσεις του θείου που βοηθούν το συκώτι να παράξει γλουταθειόνη, μια ουσία που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Κόκκινα φρούτα

Φρούτα, όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα, είναι πολύ σημαντικά για τη διατροφή και την υγεία του οργανισμού. Δεν ονομάζονται άδικα, άλλωστε, υπερτροφές αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών που βοηθούν το συκώτι στο έργο της αποτοξίνωσης.

Αβοκάντο

Τα μονοακόρεστα λιπαρά και η γλουταθειόνη που περιέχει το αβοκάντο, το καθιστούν μια τροφή πολύ σημαντική για την αποτοξίνωση του ήπατος.

Νερό

Ο οργανισμός χρειάζεται συνεχή ενυδάτωση ώστε να έχει την απαραίτητη ενέργεια και να απομακρύνει τις τοξίνες. Το νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους σύμμαχους του ήπατος.

Αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το υπερπολύτιμο ελαιόλαδο. Πλούσιο σε φαινόλες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθά το συκώτι στη γενικότερη λειτουργία και εξισορρόπησή του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τελικά, είναι καλό το ανθόμελο; Η διατροφική αξία και τα οφέλη του στην υγεία
Τρία Αμερικανικά πανεπιστήμια ερευνούν ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου για το Αλτσχάιμερ
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το κορεάτικο μυστικό που ρίχνει την κοιλιά και μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση